HV društvo Herold

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Herold.si Osebni grbi
Osebni grbi

Zgodovinski grbi - knjiga

E-pošta natisni

Srednjeveška (zgodovinska) heraldika iz obdobij nastajanja heraldične simbolike Dežele Kranjske.

V srednjem veku so postali lastniki slovenskih pokrajin, s kasnejšim imenom Dežela Kranjska, gospodje Andeški grofje Meranski, ki so v svojem družinskem grbu imeli srebrnega leva in orla na modrem ščitu.

Več ...
 

Grb gospoda Grginiča

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba gospoda Grginiča. Grba je zasnovala in izrisala Heraldika d.o.o. leta 1994. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grba viteza Jurišiča

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba viteza Jurišiča. Restitucijo grba je izrisala Heraldika d.o.o. leta 1994. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grb Krištof Raubar

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba viteza Krištofa Raubarja. Restitucijo grba je izrisala Heraldika d.o.o. leta 1994. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grb Nikolaj Jurišič

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba barona Nikolaja Jurišiča iz Günsa (Madžarska). Restitucijo grba je izrisala Heraldika d.o.o. januarja 2011. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grb Abt Bruno Hubl

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba opata Bruna Hubla v Admontu (Abt Bruno Hubl von Admont). Grb je izrisala Heraldika d.o.o. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grb Jurij Egkh

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba goriškega deželnega glavarja in kranjskega vicedoma Jurija Egkha. Grb je izrisala Heraldika d.o.o. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 

Grb Agata

E-pošta natisni

Predstavljamo vam slikovni del osebnega grba gospe Agate. Grb je izrisala Heraldika d.o.o. Opis in blazon bomo dodali v kratkem.

Več ...
 


Stran 1 od 2

Iskalnilk